25. godina legendarnih "Puma"

Slika /FOTOGRAFIJE/12 Prosinac/Varaždin Pume/fotka.jpg

Pripadnici 7. gardijske brigade, legendarnih Puma, obilježili su 22. prosinca u baroknom gradu Varaždinu 25. godišnjicu osnutka postrojbe.

Obilježavanje je započelo svetom misom za sve poginule pripadnike postrojbe koju je u crkvi Dobrog pastira predvodio msgr. Jure Bogdan, vojni ordinarij.

U kapelici Sv. Jurja Mučenika u varaždinskoj vojarni obitelji poginulih, nestalih i umrlih pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“, izaslanici Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, predsjednika Hrvatskog sabora Anđelko Stričak, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok te udruge proizašle iz Domovinskog rata, položili su vijence i zapalili svijeće.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je posebno poštovanje i zahvalu obiteljima pripadnika „Puma“ koji su dali život za Domovinu, ali i svim preživjelim pripadnicima koji su tijekom cijelog Domovinskog rata dali neizmjeran doprinos u obrani Domovine. “Posebno sam ponosan na rad Udruge veterana 7. Gardijske brigade „Puma“ na njihovom zajedništvu, kao i na svemu onome što čine kako bi onima najranjivijima omogućili kvalitetniji život i bili im dostupni. Ministarstvo hrvatskih branitelja ih u potpunosti u tome podržava. Ohrabreni ovim našim zajedništvom, ostajemo jedinstveni s našim zacrtanim programskim područjima te u realizaciji naših ciljeva“, zaključio je na kraju.  

U Varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu upriličena je svečana akademija gdje su se uzvanici prisjetili dnevnika pobjeda i nezamjenjive uloge ove brigade u Domovinskom ratu, posebice u vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“. 

Foto: MORH

Pisane vijesti