23. Hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici

Slika /slike/hodocasce.jpg

Ministarstvo branitelja u suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj organizira sudjelovanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na 23. Hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Hodočašće će se održati 4. listopada (nedjelja) 2015. godine.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da će, uz pripadnike Hrvatske vojske i policije, na hodočašću sudjelovati oko 1100 hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji iz svih županija RH (uključujući i Grad Zagreb). Ministarstvo za hodočasnike organizira autobusni prijevoz iz županijskih središta (za svaku županiju, Grad Zagreb i Ministarstvo po jedan autobus s 50 hodočasnika).

Dolazak hodočasnika u Mariju Bistricu planiran je do 7,45 sati.

U 10,40 sati je početak sv. mise koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac.

Nakon sv. mise je podjela toplog obroka hodočasnicima, a u 15,00 sati početak Križnog puta.

Odlazak hodočasnika iz Marije Bistrice predviđen je u popodnevnim satima.

Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća u županijama bit će Područne jedinice Ministarstva branitelja, odnosno djelatnik Ministarstva u Centru za psihosocijalnu pomoć u županiji u kojoj nije ustrojena Područna jedinica.

Područna jedinica/djelatnik Ministarstva u Centru za PSP u županiji, obavijestit će udruge iz Domovinskog rata u županiji o održavanju hodočašća i u suradnji s njima organizirati odlazak najviše 50 hodočasnika.

Pozivamo zainteresirane udruge iz Domovinskog rata da se za sudjelovanje svojih članova na hodočašću obrate Područnim jedinicama Ministarstva/Centrima za psihosocijalnu pomoć u županiji i Gradu Zagrebu. 

 



Pisane vijesti