Uprava za zatočene i nestale na obilježavanju Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske

Slika /FOTOGRAFIJE/2018/5 Svibanj/Uzn2srpr - Dan OS RH/P1020899.JPG
Povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, koje će se održati 26. i 27. svibnja 2018. godine u Zagrebu na Jarunu, Ministarstvo hrvatskih branitelja će već tradicionalno sudjelovati u predstavljanju braniteljskih zadruga te njihovih proizvoda i usluga.
 
Tom prilikom bit će predstavljena i provedba aktivnosti iz djelokruga rada Uprave za zatočene i nestale koje se tiču hrvatskog modela traženja nestalih osoba, odnosno terenskih istraživanja, izvida, probnih iskapanja, ekshumacija, identifikacija te pogrebne skrbi o žrtvama Domovinskog rata, Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, a koje se provode u intenzivnoj i kontinuiranoj suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske.

Posjetiteljima će se predstaviti cjelokupan proces traženja nestalih osoba kroz demonstracije postupka pretraživanja terena georadarom i cadaver psima te demonstracije postupka izvida lokacija iz zraka bespilotnim letjelicama. Osim toga, prezentirat će se stručna dostignuća i rezultati aktivnosti putem video materijala, a bit će ponuđeni promidžbeni materijali, brošure i letci koji su rezultat dugogodišnje zajedničke suradnje u traženju posmrtnih ostataka i vraćanja dostojanstva žrtvama Domovinskog rata, Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Uprava za zatočene i nestale Vas i ovim putem poziva na obilježavanje Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana hrvatske kopnene vojske.

Pisane vijesti