U Sisku oštećen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima

Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Listopad/HN20191027323950.jpg

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje sramotan vandalski čin devastiranja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin devastiranja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku, koji je u nedjelju, 27. listopada 2019., osvanuo oskrvnut.

Pod okriljem noći, nepoznati je počinitelj ili više njih divljački devastirao spomenik na kojem su upisana imena hrvatskih branitelja, onih koji su svoj život položili na oltar domovine kako bi svi mi danas mogli živjeti i uživati u slobodi i demokraciji.

Spomenik pred kojim se njihove obitelji klanjaju žrtvi svojih najmilijih, spomenik pred kojim izaslanstva odaju počast svojim poginulim vitezovima, spomenik pred kojim bi svaki dobronamjeran prolaznik trebao zastati i zahvaliti im.

Hrvatski branitelji su temelj hrvatskog društva, a naši poginuli vitezovi kamen temeljac hrvatske države. Njima u čast dižemo spomen-obilježja diljem Lijepe Naše, a u njihovu zaštitu dižemo glas i poručujemo – ne damo na hrvatske branitelje kao što oni nisu dali na Hrvatsku!

Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava zabrinutost zbog ovog vanadlskog čina koji je, nažalost, jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata. Stoga pozivamo nadležne institucije da poduzumu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji ovog i sličnih vandalizama.

 

Foto: HINA



Pisane vijesti