U Glini održana tribina o nestalim osobama

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na inicijativu i u organizaciji Ministarstva branitelja te uz potporu Grada Gline, 16. srpnja, u prostorima Hrvatskoga doma u Glini održana je tribina posvećena nestalim osobama u Domovinskom ratu.

Prisutnim građanima, članovima gradskoga vijeća, mjesnih odbora, predstavnicima udruga i obiteljima nestalih, obratili su se ministar branitelja, gospodin Predrag Matić, prof. dr. Žarko Puhovski te gradonačelnik Grada Gline, gospodin Milan Bakšić. Tribina je započela javnim svjedočenjem predstavnika Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te udruženja Protiv zaborava koje okuplja obitelji nestalih srpske narodnosti.

Nakon prezentacije pomoćnika ministra Ivana Grujića o aktivnostima i rezultatima Uprave za zatočene i nestale, potporu procesu traženja nestalih dao je i mons. Marko Cvitkušić, kancelar Sisačke biskupije koji je apelirao na sve koji mogu pomoći u pronalasku nestalih da to i učine.

Građanima Gline upućen je otvoreni poziv svih sudionika s jednoznačnom porukom: da svojim saznanjima doprinesu pronalasku svih nestalih osoba, neovisno o podrijetlu, narodnosti, vjeroispovijesti ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Tribina u Glini, koja je ujedno peta u nizu ovakvih tribina, nastavak je kampanje Ministarstva branitelja čiji je temeljni cilj rješavanje pitanja svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata. Namjera je Ministarstva organizirati identične tribine na svim područjima Republike Hrvatske koja su bila zahvaćena ratnim zbivanjima.

Pisane vijesti