Tigrovi uručili crnu beretku ministru Medvedu

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Beretka/20201106_125121.jpg
  • Slika
  • Slika Uručenje crne beretke ministru Medvedu
  • Slika
  • Slika
  • Slika

„Promatrajući vas, siguran sam da će u perspektivi crna beretka i oznaka Tigrova ostati simbol pobjede, sigurnosti i domoljublja“, poručio je ministar Medved pripadnicima Bojne Tigrovi

Povodom 30. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja u petak, 6. studenoga 2020. potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu uručena je počasna crna beretka kao izraz zahvalnosti pripadnika Tigrova za njegov doprinos postrojbi 1. gardijske brigade.

Crnu beretku koju danas ponosno nose pripadnici Bojne Tigrovi, postrojbe koja je naslijedila ime i oznaku 1. gardijske brigade, ministru su uručili brigadir Dražen Ressler, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, i bojnik Krešimir Kršinić, zapovjednik 1. mehanizirane bojne Tigrovi, te prvi dočasnik bojne, stožerni narednik Tomislav Gorec, a dodjeli je nazočio i predsjednik Udruge ratnih veterana Tigrova Ilija Vučemilović Šimunović koji je ministru Medvedu uručio prigodnu majicu povodom 30. obljetnice ustrojavanja Tigrova.

Prilikom uručivanja crne beretke ministru Medvedu, bojnik Kršinić izrazio je zahvalnost ministru Medvedu i svim Tigrovima koji su u Domovinskom ratu sudjelovali u osnivanju brigade i zbog čije žrtve danas postoji slobodna Hrvatska, Hrvatska vojska pa i Tigrovi. „Vaša zasluga i zasluga Tigrova je što smo danas ovdje i hvala vam na mogućnosti što danas uopće možemo biti Tigrovi“, rekao je bojnik Kršinić.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zahvalio je novim naraštajima Tigrova na dodijeljenoj crnoj beretci i još jednom im čestitao jubilarnu obljetnicu. „Čestitam vam vašu i našu obljetnicu. Neizmjerno sam počašćen što iz ruku zapovjednika Bojne Tigrovi, u nazočnosti prvog dočasnika Bojne i zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade te predsjednika Udruge ratnih veterana Tigrovi, primam ovu beretku za koju sam izrazito emotivno vezan“, istaknuo je ministar te dodao: „Sve su mi naše oznake iz Domovinskog rata bliske i drage, ali ipak, kad u najtežim danima nosite ovaj znak, onda vam je on posebno u srcu. Promatrajući ovu beretku pred očima su mi svi dragi prijatelji, a posebno oni koji su živote položili za Hrvatsku pod ovim znakom. Svaki put kada vidim ovaj znak sjetim se njih, sjetim se svih naših pobjeda i svega što smo zajedno proživjeli, svih tužnih, ali i radosnih trenutaka“.

Ministar Medved izrazio je vjeru u spremnost mladih naraštaja Tigrova za njihovu primarnu zadaću - očuvanje sigurnosti Hrvatske, te rekao kako će ova beretka biti uvijek uz njega: „Zahvaljujući vama, nakon Domovinskog rata pod ovim znakom uspješno su izvršene i međunarodne misije. Promatrajući vas, siguran sam da će u perspektivi crna beretka i oznaka Tigrova ostati simbol pobjede, sigurnosti i domoljublja. Vjerujem u to i vjerujem u sve vas“.
 

Pisane vijesti