Terenska istraživanja na području Požeško-slavonske županije

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Listopad/UZN - terenska istrazivanja/IMG_0990.JPG
  • Slika

Istraživanja su provedena u mjestu Kukunjevac te nedaleko od mjesta Branešcina, na lokacijama za koje su prikupljena saznanja ukazivala kako su moguća mjesta prikrivenih grobnica 

U potrazi za osobama nestalim u Domovinskom ratu, u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja, Uprave za zatočene i nestale, od 1. do 6. listopada 2019. godine, provedena su terenska istraživanja i probna iskapanja na području Požeško-slavonske županije.

Istraživanja su provedena u mjestu Kukunjevac, na lokaciji za koju su prikupljena saznanja ukazivala da je moguće mjesto prikrivene grobnice hrvatskih branitelja nestalih u listopadu 1991. godine na tom području.

Uz ovu lokaciju, istraživanja su provedena i nedaleko od mjesta Branešci, na lokaciji gdje su, prema prikupljenim saznanjima, ukopani posmrtni ostaci osoba nestalih iz zloglasnoga logora Bučje.

Međutim, vrlo opsežnim istraživanjima, ova inicijalna saznanja nisu potvrđena.

Podsjetimo, Republika Hrvatska, putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, još uvijek traga za 1.891 nestalom osobom i posmrtnim ostacima poginulih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa iz razdoblja Domovinskoga rata, pri čemu njih 80 čine osobe s područja Požeško-slavonske županije.



Pisane vijesti