Terenska istraživanja na području Općine Đurmanec

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/Oprema 3 vodoravna.JPG

Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz sudjelovanje drugih nadležnih institucija od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. započinje s terenskim istraživanjima, odnosno probnim iskapanjima na području općine Đurmanec

Nastavno na netom započetu ekshumaciju žrtava poslijeratnog razdoblja na području općine Brdovec u Zagrebačkoj županiji, Ministarstvo hrvatskim branitelja započinje s provedbom aktivnosti terenskog istraživanja na području Krapinsko-zagorske županije.

Temeljem Zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja i prikupljenih operativnih saznanja, Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz sudjelovanje drugih nadležnih institucija od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. započinje s terenskim istraživanjima, odnosno probnim iskapanjima na području općine Đurmanec.

S obzirom da će terensko istraživanje uključivati složenu obradu više lokacija na širem području Općine, odnosno Maceljske gore, aktivnosti se planiraju kroz duže razdoblje.

Izvi na širem području Općine provedeni su tijekom rujna 2019. godine u svrhu prikupljanja dodatnih operativnih saznanja. Terenski izvidi koji uključuju obilazak te snimanje iz zraka lokacija poduzimaju se s ciljem što bolje pripreme za terenska istraživanja koja provodi.

Sve aktivnosti provode se sukladno uputama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju.

Javnost će pravodobno biti obaviještena o svim fazama i rezultatima provedenih terenskih aktivnosti putem mrežnih stranica Ministarstva hrvatskih branitelja.


Foto: Ilustracija - Ministarstvo hrvatskih branitelja

Pisane vijesti