Stambeno zbrinjavanje stradalnika Domovinskog rata u Biogradu na Moru

  • Slika /Arhiva/slike/slika7.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 20. ožujka u Biogradu na Moru održana je svečanost polaganja kamena temeljca za dvije stambene zgrade namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima i stradalnicima iz Domovinskog rata. Kamen temeljac su zajednički položili ministar branitelja Predrag Matić, gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj.


Prije polaganja kamena temeljca između Ministarstva branitelja, Grada Biograda na Moru i APN-a potpisana je Povelja o polaganju kamena temeljca.

Izgradnju zgrada u Biogradu na Moru, u naselju Granda, financira Ministarstvo branitelja, a postupak odabira izvođača i vršitelja nadzora radova provela je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Na listi za dodjelu stambenog kredita za kupnju stana ili kuće za 2014. godinu s područja Biograda na Moru nalaze se 24 hrvatskih ratnih vojnih invalida, u zgradama čija je izgradnja danas i službeno započela predviđeno je 18 stanova različite površine.

Radovi se izvode po sustavu "ključ u ruke", a za izvođača je putem javnog natječaja izabrana tvrtka Salamon d.o.o. iz Privlake, dok je nadzor povjeren tvrtki Gin-company d.o.o. iz Zadra. Završetak gradnje predviđen je u roku od godinu dana, odnosno do ožujka 2015. godine. Ukupna vrijednost projekta je otprilike 7 milijuna kuna.

U svom obraćanju, ministar Matić je istaknuo: "Branitelji s područja Biograda na Moru kroz razne su postrojbe i brigade dali velik doprinos u Domovinskom ratu i dužnost Republike Hrvatske je da im rješavanjem stambenog pitanja zahvali za sve što su učinili." Ministar je također iskoristio priliku da izvođaču radova pošalje poruku da je Grad Biograd na Moru osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu, a Ministarstvo branitelja sva potrebna sredstva te da očekuje da "dogodine u ovo doba svi radovi budu završeni, a ključevi stanova predani u ruke branitelja."

Svečanosti polaganja temeljnog kamena prisustvovali su i Bojan Glavašević, pomoćnik ministra na čelu Uprave za pravne i stambene poslove, Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, Željko Motik, načelnik Sektora za stambeno zbrinjavanje u Ministarstvu branitelja te Tamara Marić, pomoćnica direktora APN-a.


Pisane vijesti