Središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Slika /Dokumenti 2022/plakat Oluja 2022 final.jpg

Svečano obilježavanje započinje budnicom ulicama grada Knina nakon čega će se održati središnja svečanost na stadionu NK Dinara

Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u petak 5. kolovoza 2022. godine u Kninu.

Program će započeti u 6:30 sati budnicom ulicama grada Knina. Na pomoćnom igralištu stadiona NK Dinara bit će organiziran taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja koji će se moći razgledati od 8 do 16 sati.

Od 9:00 sati izaslanstva će polagati vijence kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ na Trgu dr. Ante Starčevića.

Središnja svečanost na stadionu NK Dinara počet će u 9:40 sati. U isto vrijeme na Kninskoj tvrđavi predviđeno je podizanje zastave Republike Hrvatske.

Na stadionu NK Dinara čitat će se povjesnica VRO Oluja i imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

U trenutku čitanja imena smrtno stradalih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, 122 kadeta HV-a i 122 kadeta policije na Kninskoj tvrđavi istupit će u postroj u spomen na 244 hrvatska branitelja, od kojih su 242 smrtno stradala i 2 nestala.

Na kraju svečanosti, predviđen je nastup akrobatske grupe “Krila Oluje” i prelet helikoptera Oružanih snaga RH i policije.

Misno slavlje u 11:45 sati u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta predvodit će šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.  

Pozivamo predstavnike medija koji su zainteresirani za praćenje svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja u Kninu 5. kolovoza da svoje prijave za akreditacije obavezno dostave na e-mail Ministarstva unutarnjih poslova: press@mup.hr, najkasnije do srijede 3. kolovoza 2022. do 20 sati.

U prijavi je obavezno navesti: ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf, snimatelj), OIB (za strane medije – broj osobnog dokumenta), kontakt telefon i e-mail te koji dio svečanosti se planira pratiti:

9:00 sati – polaganje vijenaca kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“, na Trgu dr. Ante Starčevića

9:40 sati – Središnja svečanost na stadionu NK Dinara

9:40 sati – Podizanje zastave RH na Kninskoj tvrđavi

Predstavnici medija koji se prijave, akreditacije će moći preuzeti u četvrtak 4. kolovoza 2021. od 10:30 do 12:30 sati u Ulici Kralja Krešimira 17 u Kninu i u petak 5. kolovoza na parkiralištu u Grabovčevoj ulici (kod autopraonice) od 7:00 do 7:45 sati.

Pozivamo predstavnike medija akreditirane za praćenje središnje svečanosti da dođu u četvrtak 5. kolovoza također na parkiralište u Grabovčevoj ulici (kod autopraonice) najkasnije do 7:45 sati.

Napomena:
Na navedenoj lokaciji osiguran je parking za predstavnike medija.

Pisane vijesti