Sportsko-rekreativni i kreativni susreti civilnih stradalnika u Domovinskom ratu

  • Slika /slike/Selce3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja Predrag Matić sudjelovao je 21. rujna u Selcu u otvaranju 16. Sportsko-rekreativnih i kreativnih susreta civilnih stradalnika u Domovinskom ratu. 

Sportsko-rekreativne i kreativne susrete civilnih stradalnika od 1999. godine organizira Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske. Prvi Susreti održali su se održali u Dubrovniku, a zatim Zadru, Primoštenu, Sisku, Bizovcu, Tučepima, Topuskom, Novom Vinodolskom te prošle godine u Selcu.
 
Ovogodišnji 16. Susreti okupili su 100-tinjak civilnih stradalnika iz 11 županijskih udruga, članica Zajednice. Na Susretima sudjeluju sve kategorije civilnih stradalnika Domovinskog rata, od obitelji poginulih, obitelji nestalih, obitelji poginule djece, preko invalida do zatočenika srpskih koncentracijskih logora, a natjecanja su timska i pojedinačna. Projekt se od kontinuirano provodi uz potporu Ministarstva branitelja, a za organizaciju ovogodišnjih Susreta Ministarstvo je Zajednici udruga dodijelilo sto tisuća kuna.
 
Nakon otvaranja Susreta uslijedio je aktualni sat na kojemu je ministar Matić okupljene članove udruga upoznao s ključnim odredbama Nacrta prijedloga Zakona o pravima civilnih žrtava u Domovinskom ratu, najavio održavanje prvog sastanka radne skupine, u čiji rad će biti uključene i predstavnice Zajednice udruga, te izrazio svoje uvjerenje da će Hrvatski sabor već u narednom mandatu usvojiti Prijedlog Zakona. Ministar je, također, najavio i skoro postavljanje te otkrivanje spomen-obilježja djeci poginuloj u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu, za što je Ministarstvo branitelja osiguralo otprilike 2.5 milijuna kuna.

Pisane vijesti | Natjecanja | Civilne žrtve rata