Sastanak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a

  • Slika /Dokumenti 2022/DSC_0322.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tom prilikom, ministar hrvatskih branitelja predstavio je napore Ministarstva u svim segmentima skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskoga rata

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, 24. lipnja 2022. u sjedištu Ministarstva hrvatskih branitelja, primio je privremenog otpravnika poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu Martina McDowella.

Tom prilikom, ministar hrvatskih branitelja predstavio je napore Ministarstva u svim segmentima skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskoga rata.

Posebna pozornost na sastanku posvećena je pitanju osoba nestalih u Domovinskom ratu, osobito izostanku suradnje Republike Srbije, što predstavlja ključnu prepreku napretku u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnoga pitanja. Pritom su raspravljani mogući modaliteti pomoći Sjedinjenih Američkih Država u rješavanju pitanja nestalih osoba.

Nadalje, na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog partnerske i iznimno uspješne suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja i Sjedinjenih Američkih Država u pronalaženju žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država predstavljen je inovativni projekt veteranskih centara, osmišljenih radi pružanja sveobuhvatne skrbi hrvatskim braniteljima, a koji su financirani sredstvima EU.

Ministar Medved još je jednom zahvalio na donaciji Sjedinjenih Američkih Država usmjerenoj na uređenje prostora Regionalnog centra za savjetodavnu i psihosocijalnu podršku hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, otvorenog u ožujku o. g. u Osijeku.

Uz izražavanje zadovoljstva dosadašnjom suradnjom Ministarstva hrvatskih branitelja i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, iskazana je namjera za nastavkom te uspješne suradnje i njenim daljnjim unaprjeđenjem provedbom konkretnih projekata.

Pisane vijesti