Sastanak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a

Slika /dokumenti/Nikola/Fotografije - web/IMG_20220817_095723 web.jpg

Ministar Medved zahvalio je Marku Flemingu na dosadašnjoj partnerskoj suradnji, a posebno na prepoznavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija i potpori u rješavanju istih

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima, 17. kolovoza 2022. u Ministarstvu hrvatskih branitelja primio je privremenog otpravnika poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu Marka Fleminga sa suradnicima.

Posebna pozornost na sastanku posvećena je pitanju osoba nestalih u Domovinskom ratu, osobito izostanku suradnje Republike Srbije, što predstavlja ključnu prepreku napretku u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnoga pitanja. Pritom su raspravljani mogući modaliteti pomoći Sjedinjenih Američkih Država u rješavanju pitanja nestalih osoba.

Nadalje, na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog partnerske i iznimno uspješne suradnje Ministarstva hrvatskih branitelja i Sjedinjenih Američkih Država u pronalaženju žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Sudionici sastanka razmotrili su trenutnu sigurnosnu situaciju u Europi u odnosu na Rusku agresiju na Ukrajinu.

Ministar Medved zahvalio je Marku Flemingu na dosadašnjoj partnerskoj suradnji, a posebno na prepoznavanju problema s kojima se susreće braniteljska populacija i potpori u rješavanju istih.

Pisane vijesti