Sastanak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda s predstavnicima Svjetske veteranske federacije

  • Slika /Dokumenti 2022/DSC_0444.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar Medved je dao podršku u organizaciji ovogodišnje konferencije te naveo kako je to dobra prilika za razmjenu znanja i iskustava o aktualnim veteranskim pitanjima

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima, 17. kolovoza 2022. u Ministarstvu hrvatskih branitelja održao je sastanak s predsjednikom  Stalnog odbora za Europska pitanja Svjetske veteranske federacije, Birgerom Kjerom Hansenom, predstavnicom Danske udruge veterana, Ann-Christinom Salquist, predstavnicima Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a i veterana Domovinskog rata Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji i pripremama za održavanje konferencije i sastanka Stalnog odbora za europska pitanja pri Svjetskoj veteranskoj federaciji, a koja će se ove godine održati u Zagrebu.

Ministar Medved je dao podršku u organizaciji ovogodišnje konferencije te naveo kako je to dobra prilika za razmjenu znanja i iskustava o aktualnim veteranskim pitanjima i prilika da Republika Hrvatska pokaže svoja iskustva u radu s veteranima i njihovim udrugama, s naglaskom na hrvatski model traženja nestalih osoba, pomoć veteranima u izazovima nošenja s posljedicama pandemije i potresa te modelima očuvanja zdravlja hrvatskih branitelja i njihove rehabilitacije.

Birger Kjer Hansen zahvalio je ministru Medvedu na potpori te što je prepoznao važnost ovoga projekata.

Pisane vijesti