Reagiranje na vandalizam nad spomenikom dr. Franje Tuđmana

Slika /MHB MEDVED/Logo_mbrh (1) (Medium).png

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin devastiranja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin devastiranja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je u utorak, 24. ožujka 2020. osvanuo oskrvnut.

Uloga prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju Republike Hrvatske nemjerljiva je, a dr. Franjo Tuđman najveći vizionar i državnik naše novije povijesti jer je upravo pod njegovim vodstvom stvorena, obranjena i oslobođena Hrvatska.

Ministarstvo hrvatskih branitelja izražava zabrinutost zbog ovog vandalskog čina jednog ili više počinitelja koji je, nažalost, još jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata.

Zabrinjava činjenica da su u posljednje vrijeme ovakvi incidenti sve učestaliji, što upućuje na nedovoljno poznavanje i vrednovanje tog najvažnijeg razdoblja naše povijesti kao temelja naše državnosti.

Skrb o nasljeđu Domovinskog rata ostat će jedna od glavnih misija Ministarstva hrvatskih branitelja, što podrazumijeva podizanje i očuvanje spomen-obilježja u čast onima čijom je zaslugom i žrtvom stvorena naša država.
 

Pisane vijesti