Reagiranje

Slika /MHB MEDVED/Logo_mbrh (1).png

Reagiranje na medijske navode kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja sugeriralo hrvatskom branitelju da provali u stan
 

Vezano za medijske navode kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja sugeriralo hrvatskom branitelju  provalu u stan u Zagrebu, na adresi Medulićeva ulica 14, koji je u vlasništvu Republike Hrvatske, a na upravljanju Ministarstva državne imovine, dužni smo promptno reagirati u svrhu istinitog i objektivnog informiranja javnosti.

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje neargumentirane tvrdnje koje štete časti i ugledu svih hrvatskih branitelja, kao i samom Ministarstvu. Zbog ovakvih i sličnih zlonamjernih tvrdnji koje se u javni prostor plasiraju neprovjerene i bez valjanih dokaza, hrvatske branitelje se stigmatizira čime se potiče dodatna polarizacija društva.

Naglašavamo kako ne raspolažemo informacijom o provali u predmetni stan niti informacijom o identitetu osobe koja je provalila u stan u vlasništvu Ministarstva državne imovine.


Iz medijskih navoda moglo bi se zaključiti kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja odgovorno za pojedinačne slučajeve nezakonitog ulaska i korištenja stana od strane osobe koja se predstavlja kao hrvatski branitelj. Ministarstvo niti može niti smije davati upute hrvatskim braniteljima o nelegalnim provalama u stanove koji su u vlasništvu Republike Hrvatske te ne može biti odgovorno niti prozivano za objavljeni slučaj.

Naposljetku, još jednom ističemo kako se ovakvim tvrdnjama šteti časti i ugledu hrvatskih branitelja, stoga apeliramo na sve medije da u javnost iznose točne, provjerene i potpune informacije.
 



Pisane vijesti