REAGIRANJE

Slika /MHB MEDVED/Ilustracije/Ilustracija zastave.jpg

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem podignutim poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi.

Sve aktivnosti Ministarstva usmjerene su ka zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti i u čiji se spomen i čast podižu spomen-obilježja.

Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja, koji su najzaslužniji za obranu domovine i stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske u kojoj danas živimo, ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti. Stoga je svaka vrsta devastacije spomenika podignutih njima u čast, a osobito ispisivanjem simbola pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku, pod kojim su počinjeni najteži zločini i pod kojim su hrvatski branitelji izgubili svoje živote, vandalizam koji zaslužuje oštru osudu svih stanovnika Republike Hrvatske.

Očekujemo od hrvatske policije i pravosuđa da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja te apeliramo na sve hrvatske građane da se s posebnim pijetetom odnose prema svim spomenicima podignutima poginulim hrvatskim braniteljima.

Pisane vijesti