Održana komemoracija u Donjim Mostima

Slika /FOTOGRAFIJE/2018/4 Travanj/Donji mosti/1.JPG

Zajedničkim snagama i naporima trebamo raditi na širenju onih pravih životnih vrijednosti: poštenja, pravednosti, međusobnog uvažavanja, mira i tolerancije u svakodnevnim situacijama.

Ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Miro Totgergeli položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na mjesnom groblju u Donjim Mostima u spomen na 11 ubijenih te 71 prešućivanu hrvatsku žrtvu drugog svjetskog rata i poraća iz Donjih Mosti i okolnih mjesta.

Izrazivši najdublju sućut članovima obitelji strdalih mještana sela Donjih, Srednjih i Gornjih Mosti, okupljenima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved: „Danas zajedno s vama dijelimo tugu zbog gubitka vaših najdražih, tugu koja ne slabi i želimo osnažiti i zauvijek sačuvati spomen na njihovu žrtvu koja predstavlja neizbrisivi trag u hrvatskoj povijesti.“ Ministar je dodao kako je ovaj događaj kao i mnogi drugi iz drugog svjetskog rata ali i Domovinskog rata, u kojem su od agresora stradali civili, opomena da se takvo što nikada ne ponovi jer su ljudski životu najdragocjenije što imamo.

Nakon polaganja vijenaca i prigodnog obraćanja, okupljeni su se u procesiji uputili u župnu crkvu Sv. Benedikta u Donjim Mostima gdje je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak predvodio Svetu misu za žrtve stradale u drugom svjetskom ratu i poraću.

Foto: BBŽ

Pisane vijesti