Promicanje društvenog poduzetništva kroz EU projekt

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/lenta 2.png

Cilj EU projekta je unaprijediti vještine i razinu informiranosti o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji, kako bi im se olakšao pristup zapošljavanju te poboljšala njihova socijalna uključenost.

Ministarstvo hrvatskih branitelja održat će u ponedjeljak, 23. listopada 2017. godine, u Mariji Bistrici pripremni sastanak s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata i zadruga hrvatskih branitelja u sklopu provedbe EU projekta Ministarstva „Promicanje društvenog poduzetništva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata“. Sudionici sastanka upoznat će se s projektnim aktivnostima i mogućnostima njihovog uključivanja u provedbu.

Za ovaj projekt Ministarstvo je 6. lipnja 2017. godine potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a projekt će se provoditi 18 mjeseci. Ukupna financijska alokacija projekta iznosi 2.132.439,98 kuna, od čega se 1.812.573,98 kuna sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ciljanu skupinu projekta čine hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata te članovi njihovih obitelji.

Cilj projekta je unaprijediti vještine i razinu informiranosti o društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji, kako bi im se olakšao pristup zapošljavanju te poboljšala njihova socijalna uključenost. Provedbom projekta povećat će se informiranost o društvenom poduzetništvu i mogućnostima poslovanja društvenih poduzeća te jačati kapaciteti za pokretanje poduzetničkog pothvata putem konvencija za informiranje i promicanje društvenog poduzetništva u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu, edukacija o društvenom poduzetništvu s ciljem pokretanja i održivosti projekata vezanih za razvoj društvenog poduzetništva te poslovnog mentorstva za razvoj najuspješnijih poduzetničkih ideja.


Pisane vijesti