Program obilježavanja 26. obljetnice Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Slika /AM2017/Dan oružanih snaga 2017 (1).jpg

Prigodnim programom obilježit će se 26. obljetnica formiranja Oružanih snaga RH, Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske.

U subotu, 27. svibnja, održat će se prigodni program u središtu Zagreba te na ŠRC Jarun. Program će započeti koncertom Orkestra OS RH koji će se održati na Zrinjevcu u 11,00 sati te na Trgu P. Preradovića u 11,45 sati. Zatim će se na Trgu Sv. Marka u 12 sati održati ceremonija Velika smjena straže, a nakon toga na Trgu bana Josipa Jelačića Počasno zaštitna bojna održat će prikaz ceremonijalnih radnji. Također, u subotu će od 9,00 sati na Jarunu započeti dvodnevni taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme gdje će za građane biti organizirana podjela vojničkog graha u 13,00 i u 17,00 sati. Također, Ministarstvo hrvatskih branitelja na Jarunu organizira dvodnevni sajam zadruga hrvatskih branitelja te predstavljanje metodologije koja se koristi prilikom terenskih istraživanja odnosno hrvatski model traženja nestalih osoba.
 
U nedjelju, 28. svibnja, tijekom prijepodneva održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Gradskom groblju Mirogoj, a u 10,30 u Crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu služit će se Sveta misa zadušnica za stradale u Domovinskom ratu.

Na Jarunu će se uz taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme u 18,00 sati održati letački program HRZ i PZO-a te pokazne vježbe Počasno zaštitne bojne i Zapovjedništva specijalnih snaga. 
 
U ponedjeljak, 29. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održat će se svečana akademija s početkom u 15,00 sati.

Pisane vijesti

Dokumenti