Održana konferencija „Proces ekshumacije i identifikacije nestalih osoba na području Bosne i Hercegovine“

Predstavnici Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja sudjelovali su  na konferenciji „Proces ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka u Bosni i Hercegovini“ održanoj 24. svibnja 2017. godine u Sarajevu.  Predstavnici Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja sudjelovali su  na konferenciji „Proces ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka u Bosni i Hercegovini“ održanoj 24. svibnja 2017. godine u Sarajevu.  

Konferenciju je organizirala Regionalna koordinacija udruga obitelji nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije kako bi ukazala na potrebu intenziviranja traženja nestalih osoba na području Bosne i Hercegovine, ubrzanje procesa ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka nestalih osoba. 

Na Konferenciji posvećenoj stanju i nužno potrebnom napretku u procesu ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka nestalih osoba na području Bosne i Hercegovine, sudjelovali su predstavnici udruga obitelji nestalih osoba okupljenih u Regionalnu koordinaciju udruga obitelji nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije, predstavnici tijela nadležnih za traženje nestalih osoba Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija – ICMP, ICRC, predstavnici tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Društva Crvenog krsta/križa u Bosni i Hercegovini te drugih tijela uključenih u rješavanje sudbine nestalih osoba na području Bosne i Hercegovine.

Pisane vijesti