Prisjećanje na nevine žrtve Drugog svjetskog rata u Mariboru

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/10 Listopad/Maribor obilježavanje/01 (4).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sveta misa i molitva za žrtve stradale u okolici Maribora po završetku Drugog svjetskog rata tradicionalno se održava svake godine u danima prije svetkovine Svih svetih

U nedjelju, 21. listopada 2018. godine, na groblju Dobrava u Mariboru, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Blaženi Alojzije Stepinac-Maribor, održano je obilježavanje Dana molitve i očuvanja spomena na sve nevine žrtve komunizma stradale u okolici Maribora po završetku Drugog svjetskog rata.
 
Program je započeo svetom misom koju je predvodio biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak u koncelebraciji s drugim svećenicima. Nakon svete mise održan je kratki komemorativni program i molitva za sve stradale žrtve te su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na njihove duše. Obilježavanju je nazočio i pomoćnik ministra te čelnik Uprave za zatočene i nestale Stjepan Sučić koji je u ime Ministarstva hrvatskih branitelja položio vijenac i zapalio svijeću odavši počast stradalim žrtvama.
 
U komemorativnom programu sudjelovali su i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, predstavnici hrvatske i slovenske crkvene vlasti, kao i veliki broj udruga koje se bave očuvanjem sjećanja na stradale hrvatske žrtve.

Sveta misa i molitva za žrtve stradale u okolici Maribora po završetku Drugog svjetskog rata tradicionalno se održava svake godine u danima prije svetkovine Svih svetih.

Pisane vijesti