Premijerno prikazan film "Gojko Šušak - Pobjednik iz sjene"

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/5 Svibanj/Gojko Šušak - film/DSC_2293.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu premijerno je prikazan dokumentarni film „Gojko Šušak-Pobjednik iz sjene“

Povodom obilježavanja 20. godišnjice smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška, u srijedu 2. svibnja, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu prikazan je dokmentarni film „Gojko Šušak – Pobjednik iz sjene“ redateljice i scenaristice Ljiljane Bunjevac Filipović.

Uz obitelj i prijatelje Gojka Šuška, premijeri filma su prisustvovali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednice RH Vlado Galić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Milijan Brkić, ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar pravosuđa Damir Božinović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov te predstavnici braniteljskih udruga i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Ovo je prvi dokumentarni film koji se bavi ulogom Gojka Šuška u stvaranju Hrvatske vojske, njegovom ulogom u oslobodilačkim operacijama Bljesak i Oluja te priznanjima koja je dobio nakon tih akcija. U filmu se govori i o njegovoj suradnji s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom.

Redateljica i scenaristica filma Ljuljana Bunjevac Filipović rekla je da ju svaki put nakon gledanja filma u Šušku preplave emocije zbog veličine i značaja koje je ministar Šušak imao na hrvatsku povijest i hrvatski narod.

Foto: MORH

Pisane vijesti