Predstavnici Udruge Puma s ministrom Medvedom

  • Slika /Arhiva - Ilija/IMG-20220202-WA0000.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tom prigodom uručili su mu suvenir izrađen kako bi se očuvalo sjećanje na Pume i njihovu povijesnu ulogu u obrani i oslobađanju domovine

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved primio je 2. veljače 2022. predstavnike Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma – nekadašnjeg zapovjednika brigade generala Željka Dvekara i predsjednika Udruge Roberta Puju, a s njima je bio i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, također pripadnik Puma.
 
U Ministarstvu hrvatskih branitelja održali su sastanak na kojem su upoznali ministra s radom i aktivnostima Udruge, a tom prigodom darovali su mu suvenir izrađen u spomen na legendarnu gardijsku brigadu Hrvatske vojske.
 
Puma je ratna oznaka i naziv, simbol i glavni brand 7. gardijske brigade te se u istoimenom parku u Varaždinu, matičnom gradu Puma, nalazi spomenik brigadi u obliku pume, rad akademskog kipara Krešimira Roda, a izrađen je i suvenir od pečene keramike kojim se dodatno promovira ratna oznaka i vizualni identiteti Puma.

U nacionalnoj svijesti hrvatskog naroda 7. gardijska brigada ostat će upamćena po svom golemom doprinosu u Domovinskom ratu, napose oslobađanju Knina i simboličnom postavljanju hrvatske zastave na kninsku tvrđavu, a prigodan suvenir izrađen je kako bi se očuvalo sjećanje na Pume i njihovu povijesnu ulogu u obrani i oslobađanju domovine.

Pisane vijesti