Obilježena 30. obljetnica ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 1991. godine

  • Slika /Arhiva - Ilija/HN20220205375306.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

"Hrvatska Vlada nikada neće prestati tragati za nestalim braniteljima", poručio je ministar Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ime predsjednika Vlade sudjelovao je 05. veljače 2022. na obilježavanju 30. obljetnice ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama. Uz ministra je bio i ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Dinko Tandara.
 
Ministar Medved, obitelji, ratni prijatelji i brojna izaslanstva odali su počast, mučki ubijenim hrvatskim braniteljima, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na bjelovarskom groblju Borik.
 
Organizatori sjećanja iz Udruge obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata Kusonje 91.- 93.  podsjećaju da je prošlo 30 godina otkako su u masovnoj grobnici u Rakovom Potoku pronađena tijela 18 hrvatskih branitelja mučki ubijena u Kusonjama, te otkako su ispraćeni na svoja vječna počivališta na bjelovarskom groblju Borik
 
Sudjelujući na obilježavanju i odavanju počasti 18-orici poginulih hrvatskih branitelja, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kao izaslani premijera, istaknuo je da hrvatska Vlada nikada neće prestati tragati za nestalim braniteljima.
 
Podsjetio je kako su obitelji branitelja poginulih u Kusonjama pola godine trpjele agoniju ne znajući gdje su tijela njihovih najmilijih. Posmrtni ostaci hrvatskih branitelja pronađeni su sakriveni u masovnoj grobnici u Rakovom Potoku i to je bila prva otkrivena i ekshumirana masovna grobnica u Domovinskom ratu.
 
U spomen na ubijene hrvatske branitelje služena je sveta misa zadušnica u Katedrali Svete Terezije Avilske.

Foto: HINA

Pisane vijesti