Predsjednik Vlade primio predstavnike Hrvatskog generalskog zbora

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Listopad/Sastanak u Vladi/HN20191022316950.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na sastanku su temeljito analizirana aktualna pitanja u Republici Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na programe i aktivnosti koje provodi Hrvatski generalski zbor

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak, 22. listopada 2019., u Banskim dvorima predstavnike Hrvatskog generalskog zbora, s kojima se kontinuirano surađuje i vodi redoviti dijalog o svemu što Vlada čini za položaj i prava hrvatskih branitelja, dignitet Domovinskoga rata te gospodarski i društveni napredak Hrvatske.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak, 22. listopada 2019. u Banskim dvorima predstavnike Hrvatskog generalskog zbora, s kojima se kontinuirano surađuje i vodi redoviti dijalog o svemu što Vlada čini za položaj i prava hrvatskih branitelja, dignitet Domovinskoga rata te gospodarski i društveni napredak Hrvatske.

Nakon sastanka u izjavi za medije ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je da su na sastanku temeljito analizirana aktualna pitanja u Republici Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na programe i aktivnosti koje provodi Hrvatski generalski zbor.

Ministar Medved izvijestio je da se razgovaralo o sigurnosnim izazovima u hrvatskom okruženju poput migrantske krize i mjerama koje hrvatska Vlada provodi na tom području, kao i pitanjima vezanim za ulazak Hrvatske u Schengen te o spektru aktivnosti koje su usmjerene na podizanje razine u svim sposobnostima.

Predsjednik HGZ-a Pavao Miljavac ocijenio je sastanak dobrim, rekavši da Hrvatski generalski zbor podržava rad Vlade i predsjednika Plenkovića. "Htjeli smo vidjeti kako se gleda na sigurnosnu situaciju u okružju. Znate da se prema Hrvatskoj iz nekih zemalja s istoka vodi virtualni rat ili specijalni rat.
Nevjerojatno je koliko dugo to traje i kakve se sve nepredvidive izjave, situacije događaju. Imaju svoju vezu. Malo stvari se događa slučajno", kazao je Miljavac, dodavši kako je predsjednik Vlade rekao da će nastaviti razgovarati na tu temu.
 
Uz predsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja te predstavnike Hrvatskog generalskog zbora, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić.
 
Izvor: Vlada/Hina
 

Pisane vijesti