Potpisani ugovori za institucionalnu podršku

  • Slika /MHB MEDVED/DSC_0748.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i upraviteljica Nacionalne zaklade za  razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša Matić potpisali su u utorak, 11. srpnja 2017. godine, ugovore za institucionalnu podršku.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja prije nešto više od godinu dana uočena je potreba razvijanja intenzivnije suradnje i partnerskog odnosa s udrugama iz Domovinskog rata kako bi se pronašla nova kvalitetnija rješenja u području zaštite dostojanstva, prava i interesa braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata. Svijest o tome da hrvatski branitelji i stradalnici upravo kroz udruge mogu dati velik doprinos našem društvu u promicanju i zaštiti prava i interesa svojih članova rezultirala je Sporazumom o razvojnoj suradnji kroz programske podrške u provođenju sustavne podrške udrugama iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj koji su Ministarstvo i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva potpisali 30. siječnja ove godine.

Ova suradnja omogućuje stvaranje sustavnog modela dodjele i praćenja financijskih podrški i dodjelu institucionalnih podrški udrugama iz Domovinskoga rata na državnoj i lokalnoj razini te njihovo uključivanje u razvojnu suradnju s Nacionalnom zakladom u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj za programsko područje unaprjeđenje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskoga rata.

Prilikom potpisivanja koje je upriličeno u Ministarstvu hrvatskih branitelja ministar Tomo Medved je naglasio kako je ovo veliki korak u podršci braniteljskim i stradalničkim udrugama: “Danas sam izuzetno sretan što će  jedanaest udruga, koje su svojim dosadašnjim radom dokazale kvalitetu i profiliranost svog djelovanja kroz institucionalni, organizacijski i programski razvoj, moći podmiriti obveze koje proizlaze iz djelovanja i rada udruge, kako bi svoje kapacitete mogle usmjeriti prema stvaranju programa i projekata kojima mogu kvalitetno pružati podršku i pomoć svojim članovima te aktivno djelovati u lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnoj razini.” Poručio je kako će Ministarstvo hrvatskih branitelja nastojati udrugama iz Domovinskog rata osigurati daljnju kontinuiranu podršku kako bi se mogle pripremiti za konkretne aktivnosti koje će provoditi kao udruge uključene u Centar znanja za društveni razvoj području u unaprjeđenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Pisane vijesti