Posljednji ispraćaj šest žrtava II. svjetskog rata i/ili poslijeratnog razdoblja

Slika /MHB MEDVED/Logo_mbrh (1) (Medium).png

Sahrana posmrtnih ostataka održat će se u subotu, 20. srpnja 2019., u crkvi Sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi

U suradnji župe Sv. Marije Magdalene iz Broda na Kupi i Ministarstva hrvatskih branitelja održat će se posljednji ispraćaj, sveta misa i pokop posmrtnih ostataka 6 osoba koje su ubijene tijekom Drugog svjetskog rata i/ili poslijeratnog razdoblja.

Uprava za zatočene i nestale, Ministarstva hrvatskih branitelja organizirala je i provela ekshumaciju posmrtnih ostatka 1. listopada 2018. godine na lokaciji Dragomalj- Propadna jama, Brod na Kupi, grad Delnice u Primorsko-goranskoj županiji.

Od ukupno šest ekshumiranih žrtava, DNK analizom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu identificirani su posmrtni ostaci dvije osobe, pok. Antona Štimca iz Roga, i pok. Josipa Šnelera iz Broda na Kupi, a pretpostavlja se da su među ekshumiranim posmrtnim ostacima i posmrtni ostaci velečasnog Zvonimira Ante Milinovića, rođenog 2. lipnja 1914. godine u mjestu Starigrad kod Senja koji je bio na službi u župi Podsten (susjedna župa Broda na Kupi) tadašnje Senjsko-modruške biskupije.
 
Sahrana posmrtnih ostataka održat će se u subotu, 20. srpnja 2019. godine, u crkvi Sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi, grad Delnice u Primorsko-goranskoj županiji.
 
Početak mise u crkvi Sv. Marije Magdalene je u 10 sati.
 
Obred pokopa i svetu misu predvodit će Preuzvišeni ordinarij, mons. dr. Ivan Devčić, nadbiskup i metropolit riječki.

Pisane vijesti