Pokreće se postupak za raspisivanje natječaja novog idejnog rješenja spomen-obilježja

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/3 Ožujak/Povjerenstvo VRH za groblja/2-20180306-P1740229.jpg
  • Slika

U Ministarstvu hrvatskih branitelja, u utorak 6. ožujka 2018. godine,  održana je deveta sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i groblja poslijeratnog razdoblja 

Pod predsjedavanjem predsjednika Povjerenstva, ministra Tome Medveda i zamjenika, pomoćnika ministra Stjepana Sučića, članovi Povjerenstva razmatrali su i raspravljali o potrebi optimiziranja proračunskih sredstava i bržoj dinamici provedbe plana obilježavanja mjesta masovnih grobnica žrtava uz pojednostavljenje samog procesa izrade spomen-obilježja. Naglašena je važnost poštivanja i uvažavanja mišljenja lokalne zajednice i potomaka žrtava o simbolici i poruci koje spomen-obilježje treba nositi.
 
Nakon konstruktivne rasprave prisutni članovi Povjerenstva donijeli su jednoglasni zaključak o odustajanju od postojećeg idejnog rješenja i pokretanju novog natječajnog postupka za novo idejno, likovno i urbanističko-arhitektonsko rješenje spomen-obilježja.
 
Sukladno zaključku, Ministarstvo hrvatskih branitelja pristupit će pokretanju postupka za raspisivanje natječaja novog idejnog rješenja spomen-obilježja.

Pisane vijesti