Pobjeda GOMBR-i, ministar Medved ponosan na sinergiju za branitelje

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2018/4 Travanj/Gavran - turnir/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otvorio je u subotu, 28. travnja 2018. godine, u Selinama 24. Memorijalni malonogometni turnir „Damir Tomljanović Gavran“.

Stožerni brigadir Damir Tomljanović Gavran, u čiju se čast i sjećanje održava ovaj turnir, bio je zapovjednik 2. bojne 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i zapovjednik 1. sektora Zapovjednog područja Split i Isturenog zapovjednog mjesta Zadar.
 
„Jednom godišnje ovdje u Selinama sjećamo se tog čovjeka koji je ovdje na Tulovim gredama dao svoj život za slobodu Domovine. Ovdje  mu je bilo zapovjedništvo. Ponosni smo na njega i sve momke koji su dali živote za Domovinu, ali i one koji su umrli od posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu. Danas su ovdje ljudi iz cijele Hrvatske. Jako je važno da 24 godine održavamo to sjećanje, važno je očuvanje tih vrijednosti“, rekao je ministar Medved u svom obraćanju sudionicima turnira.
 
Citirajući generala Bobetka da će hrvatski narod testirati svoje vrijednosti u odnosu prema veteranima i „da će pasti ili proći na tom ispitu“, ministar je dodao: „ Mi na ispitu kroz 24. turnir prolazimo, ali i kroz sve aktivnosti koje Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava i prolazi. Ali Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo obrane i Vlada pokazali su da žele usmjeriti programe za one koji su najzaslužniji što imamo državu. Naši poginuli su kamen temeljac koji moramo uvijek naglašavati. Iznimno je važno istaknuti tu sinergiju koju imamo u Vladi kroz suradnju ministarstava hrvatskih branitelja, obrane, unutarnjih poslova i Vlade“, kazao je ministar zahvalivši svima koji pomažu turnir - Općini Starigrad, Gradu Zagrebu, Zadarskoj županiji, Gradu Zadru te brojnim pojedincima i sudionicima memorijalnog natjecanja.
 
Nakon otvaranja turnira ministar je, u društvu načelnika Općine Starigrad Krste Ramića i predsjednika Udruge veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Ilije Vučemilovića, zapalio lampione u kapelici Damira Tomljanovića Gavrana na Velebitu.
 
Nakon odigranih utakmica proglašeni su najbolji pa je Memorijalni malonogometni turnir Damir Tomljanović Gavran zaključen dodjelom nagrada i prijelaznog pehara kojeg je pobjedničkoj GOMBRA-i uručila majka Damira Tomljanovića Gavrana Marija. Najbolji strijelac bio je Krešimir Kraljević, najbolji golman Miljenko Blažević, a igrač Mirko Kruljac. U konkurenciji 12 ekipa, drugo mjesto uzela je Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade, treće UDDR 12. brigade HV-a Zadar, a četvrto mjesto osvojila je IPA Zagreb.

Ministar Medved se, nakon turnira, uputio prema Splitu gdje je sudjelovao na svečanosti obilježavanja 27. obljetnice 4. gardijske brigade "Pauci". 

Pisane vijesti