Pismo zahvale glavne administratorice Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP)

Tijekom svog nedavnog posjeta Hrvatskoj, glavna administratorica UNDP-a i bivša premijerka Novog Zelanda, gospođa Helen Clark susrela se s ministrom branitelja, gospodinom Predragom Matićem.

UNDP i Ministarstvo branitelja započeli su u siječnju, potpisivanjem zajedničkog sporazuma, suradnju na rješavanju pitanja pravne zaštite žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu te ostvarivanja njihovih prava kroz Zakon o žrtvama seksualnog nasilja u ratu koji izrađuje Ministarstvo branitelja.
Nakon potpisivanja sporazuma, gospođa Clark je ministru Matiću uputila pismo zahvale u kojemu je izrazila zadovoljstvo angažmanom Ministarstva branitelja u rješavanju problema s kojima se suočavaju branitelji, žrtve seksualnog nasilja u ratu te civilne žrtve rata.

Gospođa Clark se osvrnula i na dosadašnju izvanrednu suradnju UNDP-a i Ministarstva branitelja te izrazila svoju nadu da će, potpisanim sporazumom o suradnji, napokon biti riješen problem žrtava seksualnog nasilja i njihove pravne zaštite, a da će time i partnerski odnos ovih dviju institucija biti još više ojačan.

Pismo zahvale glavne administratorice UNDP-a 1. dio

Pismo zahvale glavne administratorice UNDP-a 2. dio
 

Pisane vijesti