Pelješki most spaja Hrvatsku

  • Slika /Dokumenti 2022/Pelješki most.jpg
  • Slika

Pelješki most spaja Hrvastku ne samo teritorijalno, nego i na simboličkoj razini, događaj je to koji nas ujedinjuje i poziva na zajedništvo, isto ono koje nas je dovelo do pobjede u Domovinskom ratu

Spajanje sjevera i juga Hrvatske generacijski je projekt, a svečanost otvorenja Pelješkog mosta povijesni događaj u kojem sudjeluju hrvatski branitelji iz svih krajeva naše domovine.

Uz obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, među uzvanicima su predstavnici svih gardijskih brigada, specijalne policije iz Domovinskog rata, pričuvnih postrojbi Zbora narodne garde i drugih postrojbi Hrvatske vojske, hrvatskih ratnih vojnih invalida i logoraša srpskih koncentracijskih logora, uključujući predstavnike dubrovačkih branitelja.

Tim povodom su varaždinski branitelji prepješačili tisuću kilometara od Vukovarskog vodotornja do Pelješkog mosta, kako bi i tim simboličnim činom dali potporu povezivanju svih krajeva naše domovine.

Kao što je i najavljeno, u sklopu svečanog programa sudjelovat će i branitelji iz više motoklubova, a programu s obje strane mosta bit će nazočni predstavnici ratnih postrojbi i braniteljsko-stradalniče populacije iz cijele Hrvatske.

Pozvani su i svi koji mogu i žele nazočiti tom povijesnom događaju da se pridruže mještanima kako bi zajedno proslavili otvorenje Pelješkog mosta, kojega ne bi bilo da nije bilo doprinosa i žrtve hrvatskih branitelja u obrani i oslobađanju naše domovine.

Prisjećajući se svih naših pobjeda u Domovinskom ratu uoči nadolazećeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, ponosni smo što možemo zajedno slaviti i uspješan dovršetak ovog projekta kojim je Hrvatska napokon povezana.

Vjerujemo kako danas slavi cijela Hrvatska, a svi koji nisu u mogućnosti nazočiti svečanosti otvorenja Pelješkog mosta izravan prijenos mogu pratiti u svojim domovima.

Pelješki most spaja Hrvatsku ne samo teritorijalno, nego i na simboličkoj razini, događaj je to koji nas ujedinjuje i poziva na zajedništvo, isto ono koje nas je dovelo do pobjede u Domovinskom ratu. Stoga proslavimo i ovaj podvig, u mislima na sve koji nisu dočekali ovaj dan, a kojima je smo vječno zahvalni za našu slobodu i neovisnost.

Foto: HINA

Pisane vijesti