Otvoren 8. Memorijalni kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci

  • Slika /slike/Sjedeća odbojka/odbojka2.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja Predrag Matić otvorio je u subotu, 29. studenog 2014. godine, 8. Memorijalni kup Republike Hrvatske u sjedećoj odbojci u Nedelišću.

Hrvatski savez sjedeće odbojke okuplja osobe s invaliditetom od kojih većinu čine hrvatski branitelji i 100%-tni hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata (više od 75% članova). Osnovan je 2006. godine s ciljem promicanja, poticanja i unapređivanja sporta osoba s invaliditetom. Njegova svrha i područje djelovanja je psihosocijalna i tjelesna rehabilitacija civilnih invalida te invalida Domovinskog rata kroz sjedeću odbojku na području cijele Republike Hrvatske. Članovi Saveza su osobe koje imaju oštećenja donjih dijelova ekstremiteta te se natječu prema pravilima i normama natjecanja propisanim od strane Svjetske odbojkaške organizacije za sjedeću odbojku.

Hrvatski kup u sjedećoj odbojci je memorijalna sportska manifestacija koja se održava u znak sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Hrvatska reprezentacija u sjedećoj odbojci spada u sam europski vrh po sportskim uspjesima te je 12 reprezentativaca (hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata) proglašeno vrhunskim sportašima od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Na natjecanju sudjeluje 12 klubova Hrvatske lige u sjedećoj odbojci i Hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci. Ovogodišnje natjecanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja.

Pisane vijesti | Natjecanja | Hrvatski ratni vojni invalidi