Ministarstvo branitelja i Grad Osijek potpisali Ugovor o zajedničkom ulaganju

  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja Predrag Matić i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić potpisali su u petak, 29. studenog, Ugovor kojim je dogovoreno da će Ministarstvo branitelja s 5.091.060,00 kuna podržati Grad Osijek u dovršenju zgrade u Umaškoj ulici u Osijeku.

Naime, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 6. studenoga 2014. godine donijela Odluku o sudjelovanju Ministarstva branitelja u završetku projekta izgradnje stambene zgrade u Osijeku za stambeno zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata.

Ministarstvo branitelja je iznosom od 5.091.060,00 kuna osiguralo 17 stanova za stambeno zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata s područja grada Osijeka.

Jedan od oblika stambenog zbrinjavanja stradalnika iz Domovinskog rata je i dodjela stambenog kredita za kupnju stana u organiziranoj stambenoj izgradnji, odnosno kupnja stana na obročnu otplatu. Na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje stradalnika iz Domovinskog rata za 2014. godinu na području grada Osijeka nalazi se 151 zahtjev stradalnika iz Domovinskog rata koji očekuju rješenje svoga stambenog pitanja dodjelom stambenog kredita za kupnju stana u organiziranoj izgradnji odnosno obročnom otplatom stana.

Prilikom potpisivanja sporazuma ministar branitelja, gospodin Predrag Matić zahvalio se Gradu Osijeku na odricanju od troškova komunalnog opremanja, komunalnog doprinosa i vrijednosti građevinskog zemljišta, dok je gradonačelnik Grada Osijeka, gospodin Ivan Vrkić zahvalio Ministarstvo branitelja na iskazanoj podršci u stambenom zbrinjavanju osječkih branitelja.

Iako je završetak zgrade bio planiran za početak 2015. godine, zahvaljujući potpisanom sporazumu, dodjela stanova bi trebala biti izvršena nakon tehničkog pregleda zgrade u prosincu 2014. godine.



Pisane vijesti | Sastanak | Stambeno zbrinjavanje