Održano 32. hodočašće hrvatskih vojnika, redarstvenika i branitelja u Mariju Bistricu

  • Slika /MHB foto/Marija Bistrica 06102024____0021a.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tisuće vojnika, policajaca i hrvatskih branitelja okupile su se u najvećem Marijanskom svetištu, u molitvi i zajedništvu

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je 32. hodočašće vjernika, pripadnika Oružanih snaga i redarstvenih službi.

U naše najveće Marijansko svetište i ove su godine stigle tisuće vojnika, policajaca i hrvatskih branitelja. Hodočašću je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uz predstavnike Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova te pripadnike Hrvatske vojske i policije, Ravnateljstva civilne zaštite, hrvatske ratne vojne invalide, aktivne i umirovljene generale, članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i brojne druge hodočasnike.

Program je započeo pobožnošću Križnog puta, a potom je na otvorenom prostoru crkve bl. Alojzija Stepinca služena sveta misa koju je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, biskup Jure Bogdan.

Tijekom hodočašća, ministar Medved posebno je naglasio važnost molitava za nestale osobe iz Domovinskog rata: „Usmjerit ćemo naše molitve prema obiteljima naših nestalih s težnjom u iščekivanju, pronalasku i rješavanju sudbine svih naših nestalih osoba.“

Biskup Bogdan u svojoj propovijedi istaknuo je važnost duhovnog vodstva i vjere u životu hrvatskih vojnika i policajaca. "Naš narod je oduvijek znao pod čijim znakom, pod čijom zastavom treba u svome životu hoditi: zastavom Krista uskrsnuloga koji nas je svojim križem i uskrsnućem preporodio na novi život, život koji treba njegovati, čuvati i braniti od začeća do prirodne smrti. Naš hrvatski vojnik, policajac, branitelj,  vatrogasac, to zna i zato smo tu, da Bogu po Mariji uputimo svoje prošnje i zahvale kajući se za svoje nedosljednosti u življenju svoje vjere", kazao je biskup Bogdan.

Hodočašće u Mariji Bistrici tradicionalno okuplja pripadnike Oružanih snaga, redarstvenih službi i hrvatskih branitelja, koji u duhovnoj obnovi traže snagu i nadahnuće za suočavanje s izazovima svakodnevice.

foto: Tomislav Brandt/MORH



Pisane vijesti