Održano 27. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Slika /FOTOGRAFIJE/2023/20230923_102203.jpg

Tradicionalno sportskom natjecanje ove godine se održalo u Kutini, a svečano ga je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Ove godine Kutina je bila domaćin 27. Državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Natjecanje je održano u subotu 23. rujna, a svečano ga je otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ministar Medved je zahvalio Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH na organizaciji ovog tradicionalnog natjecanja, kao i svima vama koji se iz godine u godinu okupljate kako bi u zajedništvu promicali sportske aktivnosti kao dobar način održavanja, ne samo tjelesnog, nego i mentalnog zdravlja.

Istaknuo je da je ponosan sam što je Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrovitelj Državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, koje se svake godine održava u drugom gradu i županiji. “Ovi susreti pridonose jačanju prijateljstva, zajedništva i pozitivnog natjecateljskog duha hrvatskih branitelja, u kojima se ujedno evociraju sjećanja iz Domovinskog rata, prisjećajući se pritom na povijesni značaj i vrednote koje baštinimo iz tog vremena”, rekao je ministar Medved.

Nakon dolaska natjecatelja u Sportski centar Kutina i prigodnih obraćanja uzvanika započela u su natjecanja koja su se održala u deset sportskih disciplina: kuglanju, boćanju, streljaštvu, stolnom tenisu, šahu, elektronskom pikadu za žene, elektronskom pikadu za muškarce, sportskom ribolovu, kartaškoj igri bela i visećoj kuglani.

U Kutini se okupilo više od tisuću dragovoljaca i hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske, a titulu najboljih po drugi put zaredom odnijela je reprezentacija UDVDR-a Vukovarsko-srijemske županije.

Pisane vijesti