Održana 13. sjednica Upravnog vijeća Doma hrvatskih veterana u Lipiku

  • Slika /AM2016/Lipik_1092016/1 (Medium).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar branitelja Tomo Medved prisustvovao je 1. rujna 2016. godine  13. sjednici Upravnog vijeća Doma hrvatskih veterana u Lipiku.

Prije početka sjednice Upravnog vijeća, ministar branitelja Tomo Medved sa suradnicima te u pratnji predstavnika Grada Lipika i braniteljskih udruga obišao je objekt Doma hrvatskih veterana.

Pored zajedničkih prostora u Domu hrvatskih veterana nalazi se 35 smještajnih jedinica u kojima je predviđen boravak  korisnika. Dom hrvatskih veterana zamišljen je kao centar razvoja u kojemu će se pružati savjetodavna pomoć, razvijati koncept zadrugarstva kao oblika socijalnog poduzetništva, provoditi preventivni psihosocijalni, duhovni i kineziološki programi, osnaživati potencijal korisnika za zapošljavanje i uključivati ih u razne kulturno-umjetničke aktivnosti te programe radne terapije.

Na današnjoj sjednici raspravljeno je izvješće o izvršenju Ugovora o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje objekta Dom hrvatskih veterana u Lipiku. U tijeku su završni radovi na izgradnji te se očekuje tehnički pregled nakon čega bi započeo proces stavljanja objekta u funkciju. Ujedno, raspravljalo se o potrebi zapošljavanja za početno funkcioniranje ustanove kao i prijedlogu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na korištenje usluga Doma hrvatskih veterana te stručnim programima.

Pisane vijesti