25. godišnjica oružanog napada na naselje Doljani

  • Slika /AM2016/Doljani_1092016/Naslovna.jpg
  • Slika

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i ministar branitelja Tomo Medved prisustvovao je 1. rujna 2016. godine obilježavanju 25. godišnjice oružanog napada na naselje Doljani. 

Obilježavanje 25. godišnjica oružanog napada na naselje Doljani započelo je odavanjem počasti poginulim policajcima PP Daruvar: Srećku Manđini i Eugenu Lapčiću te pripadniku ONZ-a Doljani Željku Bubliću te su položeni vijenci i zapaljene svijeće podno spomen obilježja.

Nakon odavanja počasti, prisutnima se obratio i ministar branitelja Tomo Medved „S ponosom se sjećamo nemjerljivog doprinosa policije, koja je tada često bila prva i jedina organizirana obrambena snaga Daruvara. A posebno se sjećamo onih koji su svoje živote dali za našu Hrvatsku domovinu. Dragi moji prijatelji, vi ste pobjednici Domovinskog rata i trajno ste zadužili sve nas. Hrvatskoj je i danas potrebna ta ista hrabrost i ljubav prema Domovini koju ste vi nesebično pokazali tijekom Domovinskog rata. To su jedine prave i istinske vrijednosti koje trebamo prenijeti svim budućim naraštajima.“

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća održana je Sveta misa za poginule u kapelici u Doljanima.

Pisane vijesti