Održan sastanak s udrugom Falaček Prigorja

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/Iskapanje 2.JPG

Ministarstvo hrvatskih branitelja želi na sustavan i temeljit način pristupiti istraživanju stradanja žrtava i obradi grobišta na gračanskom području

Čelnik Uprave za zatočene i nestale, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić u srijedu, 28. ožujka 2018. godine, održao je sastanak s predstavnicima udruge Falaček Prigorja i župne zajednice župe Sv. Mihaela u Gračanima.
 
Na sastanku se raspravljalo o dinamici postupanja vezanih uz procese ekshumacije i dostojnog trajnog zbrinjavanja, odnosno sahranu pronađenih posmrtnih ostataka na gračanskom području, kao i drugim postupcima koji se odnose na buduću suradnju te koordinaciju zajedničkih aktivnosti. Sastanak je nastavak već prethodno uspostavljene dobre suradnje s ciljem pravodobnog i točnog informiranja o poduzetnim aktivnostima na gračanskom području svih sudionika uključenih u procese.

Radi povećanja djelotvornosti i učinkovitosti suradnje, usuglašene su aktivnosti za predstojeće razdoblje i dogovoreno je redovito održavanje ovakvih zajedničkih sastanaka, a sve u svrhu jačanja međusobne suradnje te što boljeg razumijevanja i primjene postupaka iz nadležnosti Uprave za zatočene i nestale.
 
Više informacija o metodologiji rada na aktivnostima istraživanja, uređenja mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja potražite ovdje.

Foto: Ilustracija

Pisane vijesti