Održan sastanak s predstavnicima udruge "Protiv zaborava"

Slika /FOTOGRAFIJE/Ilustracije/nestali.JPG

Nazočnima su predstavljeni rezultati rada i najsuvremenija metodologija koju Uprava za zatočene i nestale primjenjuje u otkrivanju mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica.   

Predsjednik Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za zatočene i nestale osobe i čelnik Uprave za zatočene i nestale, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić u utorak, 27. ožujka 2018. godine, održao je sastanak s predstavnicima i članovima udruge „Protiv zaborava“.

U uvodnom izlaganju, pomoćnik Sučić je istaknuo kako Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, radi rješavanja pitanja osoba nestalih u Domovinskom ratu, nastoji unaprijediti suradnju sa svim čimbenicima, poglavito s obiteljima nestalih osoba i udrugama koje ih okupljaju, apostrofirajući kako je ova Uprava nadležna za rješavanje svih slučajeva nestalih državljana i građana Republike Hrvatske.

Uz razgovor o pojedinačnim slučajevima nestalih osoba, na sastanku se raspravljalo i o predstojećem unaprjeđenju normativnog okvira gdje je, u radnoj skupini zaduženoj za izradu Nacrta prijedloga Zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, predviđeno sudjelovanje i predstavnika udruge „Protiv zaborava“.

Uprava za zatočene i nestale nastoji uspostaviti suradnju s jedinicama lokalne samouprave s većinskim srpskim stanovništvom. Pomoćnik Sučić je ovom prilikom potvrdio spremnost Uprave za sudjelovanjem na sastancima i tribinama koje će na području hrvatskoga Podunavlja, zapadne Slavonije, Banovine i dalmatinskoga zaleđa, organizirati udruga „Protiv zaborava“, ističući kako njihov temeljeni cilj treba biti rješavanje pitanja nestalih osoba kao prioritetnog humanitarnog pitanja ratnih posljedica. 
 

Pisane vijesti