Održan sastanak s predstavnicima Vijeća Gradske četvrti Podsljeme

Pomoćnik ministra Stjepan Sučić održao je danas, 24. ožujka 2017. godine, sastanak s predstavnicima Vijeća Gradske četvrti Podsljeme o poduzetim radnjama i budućim postupanjima vezano uz istraživanje i obilježavanje mjesta masovnih grobnica na području Gradske četvrti Podsljeme. 

Sastanak je organiziran u svrhu upoznavanja lokalne zajednice s načinom i djelokrugom rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja te s poduzetim radnjama i njegovim budućim postupanjima vezano uz istraživanje i obilježavanje mjesta masovnih grobnica na području Gradske četvrti Podsljeme.
 
Uz predstavnike Vijeća, sastanku su prisustvovali predstavnici civilne udruge Falaček Prigorja koja se bavi predmetnom tematikom.
 
Dogovorena je organizacija sastanka predstavnika Gradske četvrt Podsljeme s Mjesnim odborima, a u cilju osiguranja ukopnih mjesta za dostojno trajno zbrinjavanje posmrtnih ostataka. Po stvaranju preduvjeta za trajno zbrinjavanje posmrtnih ostataka na mjesnim grobljima na području Gradske četvrti Podsljeme, izvršit će se ekshumacija posmrtnih ostataka s lokacija na navedenom području.
 
Ministarstvo hrvatskih branitelja nastavlja kontinuirano prikupljati saznanja i provoditi terenska istraživanja o mogućim masovnim grobnicama na tom području.

Pisane vijesti