Održan sastanak s predstavnicima Komisije Vlade Republike Slovenije za rješavanje pitanja neotkrivenih grobnica

Slika /AM2017/Fotografije/Naslovna1 (Medium).jpg

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u petak, 3. veljače 2017. godine, održan je sastanak s predstavnicima Komisije Vlade Republike Slovenije za rješavanje pitanja neotkrivenih grobnica.

Sastanak je organiziran u svrhu razmjene informacija, dobre prakse, iskustava i stečenog znanja za što kvalitetniju provedbu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uređenju vojnih groblja („Narodne Novine“ – Međunarodni ugovori“ broj 4/2009; zaključen 2008. godine, a stupio na snagu 2012. godine).
 
Sastanku su u ime Komisije Vlade Republike Slovenije za rješavanje pitanja neotkrivenih grobnica prisustvovali Jože Dežman, Franc Stanonik i Mitja Ferenc, dok su s hrvatske strane sastanku prisustvovali državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, ujedno član hrvatskog dijela zajedničkog međuvladinog mješovitog Povjerenstva za provedbu sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uređenju vojnih groblja te predstavnici civilnih Udruga koje se bave predmetnom tematikom: predsjednik Udruge Hrvatski križni put - Središte za istraživanje komunističkog totalitarizma i njegova naslijeđa Ivan Beljan i glavni tajnik i glasnogovornik Počasnog Bleiburškog voda Bože Vukušić.
 

Pisane vijesti