Održan Sajam zadruga hrvatskih branitelja u Osijeku

  • Slika /AM2017/Fotografije/Osijek_sajam zadruga/8.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prigodom obilježavanja Dana osječkih branitelja, a kao nastavak sustavne podrške radu braniteljskih zadruga, Ministarstvo hrvatskih branitelja dana 28. lipnja 2017. godine organiziralo je tradicionalan Sajam zadruga hrvatskih branitelja uz prigodni okrugli stol.

Na Sajmu je sudjelovalo 40-tak zadruga hrvatskih branitelja s područja Slavonije koje su tom prigodom građanima i posjetiteljima Osijeka predstavile svoj rad i proizvode. U sklopu Sajma održan je i okrugli stol čija je svrha bila omogućiti predstavnicima zadruga hrvatskih branitelja dobivanje konkretnih informacija o aktualnim i planiranim natječajima u okviru Programa ruralnog razvoja s posebnim naglaskom na Mjeru 4. (ulaganja u fizičku imovinu, odnosno ulaganja u poljoprivredna gospodarstva), potom financijskim instrumentima HAMAG-BICRO-a vezanim uz mikro i male zajmove te projektima Ministarstva hrvatskih branitelja namijenjenim promociji i pružanju podrške društvenom poduzetništvu hrvatskih branitelja, organizacija civilnog društva i zadruga braniteljske i stradalničke populacije iz Domovinskog rata.
 
Na Okruglom stolu je, uz predstavnike braniteljskih zadruga, sudjelovala državna tajnica Nevenka Benić, predsjednik županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Boris Piližota, Ana Gadže i Vesna Homen iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Iva Debanić iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te upravitelj referalnog centara za zadruge hrvatskih branitelja Dalibor Bajči.
 
Ujedno, u sklopu obilježavanja Dana osječkih branitelja, Dana 106. brigade HV-a i Dana hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske županije svečano je otkrivana spomen ploča 106. brigadi HV-a te su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja stradalnicima Domovinskog rata i spomenika dr. Franje Tuđmana na Trgu slobode.
 
 

Pisane vijesti