Odlikovano sedam hrvatskih branitelja

U mjestu Desinić, u Krapinsko-zagorskoj županiji, otkrivena je spomen-bista poginulom hrvatskom branitelju Božidaru Brumenu i odlikovano je sedam hrvatskih branitelja,  pripadnika legendarnih Tigrova

U mjestu Desinić, u Krapinsko-zagorskoj županiji, otkrivena je u subotu, 21. travnja 2018. godine, spomen-bista poginulom hrvatskom branitelju Božidaru Brumenu, pripadniku legendarnih Tigrova.

Svečanom događaju nazočio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je ovom prilikom, u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, sedmorici hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata uručio odlikovanja Red hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu te Red hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.

Prisjećajući se žrtve poginulog Božidara Brumena, ministar Medved je zahvalio svim obiteljima u Hrvatskoj koje su dale svoje članove i ugradile ih u temelje suvremene države, a ujedno i svim preživjelim braniteljima što su branili Domovinu i što ovakvim susretima čuvaju i šire istinu o Domovinskom ratu.

„I danas ovaj svečani čin uručenja odlikovanja poseban je osjećaj ponosa za vas i vaše obitelji. Budite svakog trenutka svjesni da ste vi svojim osobitim zaslugama za Republiku Hrvatsku, kao i osobitim doprinosom razvitku i ugledu Republike Hrvatske i svih njezinih građana, pridonijeli da danas gledamo prema budućnosti, ne zaboravljajući pritom žrtve hrvatskog čovjeka, poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Želim da vam ovo odlikovanje bude uporište i izvor snage u vašem daljnjem radu, da u životu učinite još puno dobrih dijela, a da ljubav koju njegujete prema Domovini i nadalje bude moto vašeg života“, poručio je ministar Medved odlikovanim hrvatskim braniteljima.
Na mjesnom groblju u Desinić, članovi obitelji Brumen, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te članovi udruge 1. gardijske brigade Tigrovi položili su vijence i zapalili svijeće kod centralnog križa svim hrvatskim braniteljima te na grobu poginulog Božidara Brumena.

Pisane vijesti