Obilježena 33. obljetnica 153. brigade HV-a

  • Slika /MHB foto/Velika Gorica 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministar Medved i državni tajnik Nekić odali su počast poginulim pripadnicima velikogoričke brigade

U Spomen-parku 153. brigade u Velikoj Buni svečano je obilježena 33. obljetnica ustrojavanja velikogoričke brigade, koja je dala neprocjenjiv doprinos u Domovinskom ratu. Polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima počast su odali potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i državni tajnik Darko Nekić, prisjetivši se herojstva i žrtve pripadnika 153. brigade.
Ministar Tomo Medved, obratio se okupljenima te naglasio kako se "domovina ne brani riječima, već srcem i djelima", prisjećajući se vremena kada je 153. brigada, suočena s nadmoćnim neprijateljem, neustrašivo stajala na prvoj crti obrane, braneći svaki pedalj hrvatske zemlje. Kroz brigadu je prošlo gotovo 6000 ljudi, koji su bez oklijevanja napustili svoje domove i obitelji kako bi se borili za slobodu Hrvatske.
U obraćanju okupljenima, državnik tajnik Nekić istaknuo je kako je 153. brigada prošla je mnoga bojišta, od novljanskog bojišta, gdje su uspješno zaustavili snage banjalučkog korpusa, preko slavonskobrodskog i oraškog ratišta pa sve do povijesne VRO Oluja.
Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec čestitao je 33. rođendan slavnoj brigadi, prisjećajući se hrabrosti mladih branitelja iz 1991. godine koji su krenuli u obranu domovine i omogućili današnju slobodnu Hrvatsku, dok je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, ujedno izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, naglasio važnost očuvanja sjećanja na Domovinski rat i hrabrost živih svjedoka tog vremena.
S ponosom se istaknulo kako žrtva 153. brigade i svih branitelja nikada neće biti zaboravljena, a slobodna i neovisna Hrvatska koju su obranili svjedoči o njihovoj neprocjenjivoj hrabrosti.

Pisane vijesti