Obilježena 25. obljetnica 111. XP brigade u Žepču

Slika /MHB MEDVED/9 rujan/Zepce/Zepce.png

Državni tajnik i zamjenik ministara hrvatskih branitelja Ivan Vukić prisustvovao je, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, u petak 15. rujna 2017. godine, u Žepču na 25. obljetnici 111. XP brigade HVO-a Žepče.

Proslava utemeljenja započela je svetom misom za poginule branitelje koja je slavljena u crkvi Sv. Ante Padovanskog, nakon čega je održan mimohod i postroj ratnih zastava.

Kod središnjeg spomen obilježja u Žepču brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće. Proslava je nastavljena Svečanom akademijom upriličenom u Domu kulture, gdje su se u prigodnim obraćanjima govornici prisjetili ratnih dana u kojima su svi dijelili dobro i zlo i bili jedinstveni u cilju obrane svojih domova.

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivan Vukić  istaknuo je nemjerljiv doprinos ponajbolje i najslavnije brigade HVO-a u očuvanju života, doma i domovine te, u konačnici, očuvanju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. „Bez zajedništva koje vas je vodilo, bez vodstva koje je čvrsto stajalo ispred svojih odluka i ciljeva, opstanak hrvatskog naroda bi bio doveden u pitanje. Na nama je da se ta slavna i herojska borba hrvatskog naroda za opstojnost nikad ne zaboravi, stoga smo mi i danas obvezni svojim radom i djelovanjem opravdati njihovu žrtvu. Dragi prijatelji, nastavite i dalje biti korak ispred svih, pokažite snagu zajedništva koju smo imali u najtežim trenucima“, poručio je okupljenima, dodavši kako će Hrvatska organiziranim pristupom, dobrom koordinacijom i međuresornom suradnjom svih službi poduzeti sve odgovarajuće mjere u cilju očuvanja istine o pravednom, legitimnom i oslobodilačkom Domovinskom ratu kako bi pomogli zaštiti i obraniti osumnjičene branitelje od onih koji danas pokušavaju izmijeniti povijest.

Foto: Žepče online

Pisane vijesti