Obilježena 21. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2019/1_Franjo Tuđman-2.jpg
  • Slika
  • Slika

Povodom 21. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved s izaslanstvom odao je počast prvom hrvatskom predsjedniku na njegovom grobu na Mirogoju.

„Dvadeset i jednu godinu od smrti našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana iskazujemo mu zahvalu na velebnom djelu i na svemu što je učinio za Hrvatsku. Njegov doprinos je nemjerljiv i oslikava kako su u svakom političkom vremenu najvažniji ljudi koji taj trenutak prepoznaju i spremni su bez zadrške odgovoriti na izazove kao predsjednik Tuđman koji je cijeli svoj život je ugradio u stvaranje samostalne i suverene Hrvatske,“ istaknuo je ministar Medved.

Podsjetio je kako je uslijed velikosrpske agresije na Hrvatsku Tuđman kao vrhovnik pokazao i liderstvo stvaranjem obrambene oružane sile koja je u tim teškim okolnostima obranila i oslobodila samostalnu i neovisnu Hrvatsku.

„Uvažavajući sve te okolnosti i nemjerljiv doprinos dr. Franje Tuđmana, njegova državnička mudrost i danas nam je vodilja kada donosimo teške odluke. Neizmjerno smo mu zahvalni, kako njemu kao našem prvom predsjedniku tako i svim našim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku,“ poručio je Medved.

Povodom 21. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu bit će služena misa zadušnica.



Možete mi evo, uzeti i slobodu, pa i život, ali ne i misao, ne i istinu, ne i moj prilog povijesti naroda kojemu pripadam. - dr. Franjo Tuđman

 

 

 

Foto:HINA



Pisane vijesti