Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Novske

Slika /FOTOGRAFIJE/2018/6 Lipanj/Novska/DAN-BRANITELJA_Novska.jpg

U sjećanje na prvo okupljanje dragovoljaca s područja Novske, Jasenovca i Lipovljana, 28. lipnja slavi se kao Dan hrvatskih branitelja Grada Novske.

Obilježavanju u Novskoj nazočio je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je, zajedno sa izaslanicima predsjednice Republike Hrvatske Antom Deurom, predstavnicima regionalne i lokalne vlasti, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te zapovjednicima ratnih postrojbi, odao počast i položio vijenac kod spomenika poginulih hrvatskim braniteljima u gradskom parku.

Izaslanstva su se potom pridružila svečanom mimohodu vojnih i policijskih postrojbi te hrvatskih branitelja veterana ulicama Grada Novske prema Trgu dr. Franje Tuđmana gdje je održan svečani program.

U ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar Tomo Medved zahvalio je svima nazočnima koji su bili neposredni sudionici stvaranja hrvatske države, promicatelji vrijednosti Domovinskog rata i čuvari povijesne istine o stvaranju samostalne i suverene Hrvatske. „Naša je obveza odgovorno i pošteno raditi svoj posao, jer samo zajedničkim snagama i naporima možemo očuvati čast i dostojanstvo branitelja i vrijednosti DR, a buduće generacije ohrabriti  kako bi krenuli dalje gledajući s optimizmom u budućnost. Dragi hrvatski branitelji, ponosite se svojim slobodnim Gradom, koji svoju slobodu duguje vama. Poštovane obitelji poginulih hrvatskih branitelja Grada Novske budite ponosni na svoje sinove koji su svoje živote dali za našu Hrvatsku“,  poručio je ministar.

Foto: Grad Novska

Pisane vijesti