Obilježavanje 26. obljetnice početka oružanog otpora srpskom agresoru

  • Slika /AM2017/Fotografije/Glina_26062017/DSC01980 (Large).jpg
  • Slika

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved prisustvovao je u ponedjeljak, 26. lipnja 2017. godine, svečanom obilježavanju 26. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu u Glini.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, a u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Grada Gline, u Glini je svečano obilježena 26. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu.

U sklopu obilježavanja otvoreni su sportski susreti u spomen na poginulog policajca Tomislava Roma u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko- moslavačke županije na ŠRC-u Banovac.

Središnji dio programa obilježavanja bila je svečana  akademija održana u Hrvatskom domu u Glini. Tom prilikom prisutnima se obratio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te rekao „Ako smo tada imali snage za obranu i stvaranje naše države, onda danas moramo svi zajedno imati snage za izgradnju Hrvatske kao zemlje blagostanja“.

U nastavku obilježavanja održana je Memorijalna utrka „Tomislav Rom“ u organizaciji Atletskog kluba Glina na ŠRC-u Banovac.
 

Pisane vijesti