Obilježavanje 24. obljetnice vojno – redarstvene operacije "Bljesak"

  • Slika /FOTOGRAFIJE/2019/Travanj/Bljesak - 294/IMG-20190430-WA0111.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kod spomen – obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Bljesak „Kocke vedrine“ predsjednik Vlade Andrej Plenković, u ime Republike Hrvatske, položio je vijenac i zapalio svijeću.

U okviru programa obilježavanja 24. obljetnice VRO Bljesak, počast hrvatskim braniteljima koji su položili živote za slobodnu Republiku Hrvatsku, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odao je danas, 30. travnja 2019., u Okučanima.  Uz predsjednika Vlade u Okučanima su bili nazočni ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Kod spomen – obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Bljesak „Kocke vedrine“ predsjednik Vlade Andrej Plenković, u ime Republike Hrvatske, položio je vijenac i zapalio svijeću.

U ranijim poslijepodnevnim satima u Novskoj je otvorena Revija dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu. Izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja činio je ministar Medved te državna tajnica Nevenka Benić i pomoćnik ministra Stjepan Sučić.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, nastojeći sačuvati sjećanje na Domovinski rat, u suradnji s Gradom Novskom, prvi put je organiziralo ovakvu Reviju dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu.
Tijekom službenog otvorenja Revije dokumentarnih filmova ministar Medved u svom je obraćanju naglasio kako je svaki od filmova „dokument“  koji čuva od zaborava. 

Nastavak programa obilježavanja 24. obljetnice VRO Bljesak održao se u Jasenovcu gdje je svečano otvorena Spomen – soba Domovinskog rata.
Ovom prigodom, ministar Medved posebno je zahvalio članovima obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja: „Vi ste, dragi članovi obitelji, podnijeli veliku žrtvu jer ste Domovini darovali najmilije.“.

Ministar je izrazio zahvale za suradnju na ovom projektu lokalnoj zajednici koja je „prepoznala potrebu očuvanja sjećanja na Domovinski rat i hrvatske branitelje“. Također, Ministar je zahvalio i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata koje su, kako je naveo: „stalan partner Ministarstva hrvatskih branitelja i s kojima u bliskoj suradnji nastojimo odgovoriti na nove izazove s kojima se susreće naša populacija“.

Središnja svečanost obilježavanja 24. obljetnice VRO Bljesak održat će se sutra, 1. svibnja 2019., u Okučanima. 
 
 

Pisane vijesti